GRATIS offerte binnen 24 uur • Een oplossing zonder hak- en breekwerk  • Expertiseverslag ontvangen binnen 3 werkdagen    • Geen voorrijkosten  • Alle soorten lekkages opsporen    • Mogelijkheden tot klein bouwkundig herstel

Direct bellen?

085 080 55 42

Hardnekkige lekkage plat dak, opgelost doormiddel van een rooktest. - 24/7 lekkage opsporen - NO cure, NO pay.

 Binnen 24 uur  GRATIS offerte.

  24/7 bereikbaar

  No cure No pay

  Binnen 1 uur ter plaatse

  Landelijke dekking

Voor het opsporen van lekkages van platte daken maakt Ultrices gebruikt van verschillende technieken en methoden. Bijvoorbeeld een rooktest, UV-kleurtest en simulatietechnieken. Soltect BV uit Zutphen schakelde Ultrices hiervoor onlangs in om een hardnekkige lekkage van een plat dak te verhelpen die erg veel schade aan het plafond en de wanden veroorzaakte. Ook konden er als gevolg van het lek geen zonnepanelen op het dak geplaatst worden.

Het betrof hier een van velen projecten van Soltect, echter was dit een uitzondering. De lekkage aan dit plat dak bleek erg lastig te vinden en op te lossen. Velen ervaren vakmannen hebben tevergeefs een poging gewaagd om de lekkage op te sporen en op te lossen.
In dit soort gevallen beginnen wij altijd met uitvoeren van een uitvoerige rooktest op het plat dak. Hierbij wordt het volledige dak getest door onder druk rook onder de dakbedekking te plaatsen. Hierna is het zaak dat de specialisten kritisch inspecteren waar het rook uitkomt en of dit bouwkundig gezien acceptabel is.

Bij het uitvoeren van de rooktest werd geconstateerd dat het rook langs de afwerking van de rookgasdoorvoer naar buiten kwam. Dit was uitermate bijzonder gezien meerdere ervaren dakdekkers hier uren naar gekeken hebben. Echter bleek bij nadere inspectie dat dit logischerwijs niet visueel geconstateerd komt worden omdat het scheurtje langs deze doorvoer goed verborgen zat onder het aansluitende dakbedekking. Op basis van deze bevindingen heeft Soltect de volledige aansluiting vernieuwd, waarna de lekkage met succes verholpen is.

Direct Offerte opvragen →